Мега скандалът с уличената в плагиатства Наталия Киселова преминава от

...
 Мега скандалът с уличената в плагиатства Наталия Киселова преминава от
Коментари Харесай

„Будни студенти“ с жестока атака срещу Киселова

 

Мега абсурдът с уличената в плагиатства Наталия Киселова минава от доцентурата към докторантурата й! Как се самовъзпроизвеждат компрометирани конституционалисти и има ли шуробаджанащина в СУ?

Започваме нов сезон на сагата с измислената доцентка Наталия Киселова, която медиите прогласиха за страж на Конституцията на България. В поредицата от постове ви показахме до какви размери е стигнала Киселова при преписването на текстове от други създатели без да ги цитира, с цел да си напише книгата „ Политически права на българските жители “ за нейната доцентура.

Не става въпрос за 1-2 фрази, а за прекопирване на цели параграфи и даже страници. Дори специфичният програмен продукт, който използвахме, сподели повече от 10% плагиатство, което е в нарушаване на всички правила на университетите в България и в случай че разпоредбите бяха за всички, то тя в никакъв случай нямаше да е доцент.

Припомняме, че Наталия Киселова е плагиатствала от следните научни творби:

-„ Медиите и демокрацията “ с създател Джон Кийн, издадена в София от издателство ЛИК през 1999 година, „ Медиите в Европа “ с създатели Милко Петров, Мария Попова и Мария Вазински, издадена във Велико Търново от издателство „ Фабер “ през 2012 година,

-„ Въведение в Конституционното право “ с създател проф. доктор Евгени Танчев, издадена в София от издателство „ Сиби “ през 2003 година Проф. доктор Евгени Танчев е учител по Конституционно право в Софийски университет „ Св. Климент Охридски “, някогашен Председател на Конституционния съд на Република България и някогашен началник на катедра „ Конституционноправни науки “ в Юридическия факултет на Софийския университет „ Св. Климент Охридски “,

– „ Правна рамка и регулация на вестникарската активност в България (1879–1947) “ с създател Тодор Панайотов, оповестена на уеб страницата на Нов български университет (НБУ),

– онлайн изданието „ Конституционноправни аспекти на свободата в медийната активност “ с създател доцент доктор Райна Николова, оповестено на уеб страницата на Нов български университет (НБУ), страници 1-16. Доц. доктор Райна Николова е учител по административно право и развой в Нов български университет,

– Доклад по отношение на положението на правната среда за реализирането на референдуми в Република България (докладът е направен в осъществяване на план „ Strengthening Direct Democracy Legal Instruments through Bulgаrian-Swiss Partnership ”. Проектът е осъществен от Българско съдружие за поощряване на гражданската самодейност (с Председател Даниела Божинова – докторантка на проф. Евгений Дайнов в НБУ) в партньорство с Център за проучване на директната народна власт – Арау, Швейцария и се финансира от Българо-швейцарската стратегия за сътрудничество),

-„ Конституционни основи на института на предложенията, сигналите и жалбите “ – Маргарита Чешмеджиева, Доклад, Комисия по петициите (уебсайт на Европейския парламент).

Всички тези създатели би трябвало да се усещат мощно наранени, тъй като техният труд е ограбен, с цел да може една плагиатка да стане подправен доцент. Всички те могат да си потърсят права и ние „ Будни студенти “ ще създадем всичко допустимо да ги срещнем!

 Сега ще ви срещнем с книгата „ Парламентарен надзор “ списвана за докторантурата на плагиатката Наталия Киселова, която е невиждана. Може даже да спрем до обстоятелството, че даже не издава книга през далечната 2007 година, а я издава едвам след съвсем 15 год.

 Книгата „ Парламентарен надзор “ на Наталия Киселова още веднъж я подложихме на детайлно следствие. През профилиран програмен продукт още веднъж светнаха цели страници на плагиатство от най-различни научни писания, съвсем 70 линка на уеб сайтове, от които тя е преписвала. Всичко това може да видите в фотосите по-долу, както и лист с книгите, от които тя е взимала на воля текстове:

Близнашки, Г. Принципи на парламентарното ръководство, Университетско издателство „ Свети Климент Охридски ”, София, 1997.

Близнашки, Г. Парламентарното ръководство в България, Университетско издателство „ Стопанство “, София, 1995.

Близнашки, Г. Еволюцията на парламентарното ръководство – В: Политически проучвания, №3, 1996.

Близнашки, Г. Моделът на парламентарно ръководство в България. – В: Правна мисъл, №1, 1996.

Близнашки, Г. Парламентарната система на ръководство в България (конституционни измерения). – В: Парламентарна народна власт, №1, 1996.

Близнашки, Г. Парламентарните комисии. Сравнителноправен обзор на страните от Европейския съюз. (Аналитичен отчет, изд. на отдел „ Парламентарни проучвания “ на Народното събрание). София, 1995.

Близнашки, Г. Въпросите и интерпелациите в парламентите на страните от Европейския съюз. Сравнителноправен обзор. (Аналитичен отчет, изд. на отдел „ Парламентарни проучвания “ на Народното събрание). София, 1996.

Близнашки, Г. Въпросите и питанията в Народното събрание: модели и проблеми. – В: Политически проучвания, №1, 1996.

Стойчев, Ст. Зараждане и развиване на връзките сред Народното събрание и изпълнителните органи в Англия. – В: Съвременно право, №3, 2000.

Стойчев, Ст. Парламентаризмът и парламентарният надзор. – В: Правна мисъл, №3, 1995.

Стойчев, Ст. Парламентаризмът и политическата отговорност на държавното управление. Сиела, София, 2003.

Спасов, Б. Парламентарно право. Сиби, София, 1996.

Танчев, Е. Въведение в конституционното право, ч. І. Сиби, София, 2003.

Оксфордска история на Англия (под редакцията на лорд Кенет Морган). Кама, София, 2005.

Баламезов, Ст. Министрите – тяхната роля и тяхното място – в парламентарната монархия, София, 1914.

Баламезов, Ст. Конституционно право, ч. І. Софи – Р, София, 1993.

Баламезов, Ст. Конституционно право, ч. ІІ. Софи – Р, София, 1993.

Владикин, Л. История на Търновската конституция. Народна просвета, София, 1994.

Владикин, Л. Организация на демократичната страна. София, 1992.

Коврякова, Е. Парламентский надзор, Городец, 2005.

Градовскiй, А. Государственное право важнейшихъ

европейскихъ державъ, т. І, часть историческая. С.-Пб., 1886.

Дайси, А. Основы государственнаго права Англии. С. – Пб., 1891.

История буржоазного конституционализма ХVІІ – ХVІІІ вв. Наука, Москва, 1983.

История буржуазного конституционализма ХІХ в. Наука, Москва, 1986.

Конституции буржуазных государств. Юрид. лит., Москва, 1982.

Конституционное право зарубежных стран. Норма, Москва, 2003.

Парламенты мира. Интерпракс, Москва, 1991.

Чиркин, В. Е. Конституционное право зарубежных стран. Юристъ, Москва, 1997.

Эсмень, А. Общiя основанiя Конституцiоннаго права. С.-Пб., 1898.

Беджгот, В. Государственный строй Англии. Москва, 1905.

Бромхед, П. Эволюция британской конституции. Юрид. лит., Москва, 1978.

Маклаков, В. Конституции зарубежных государств, 5-е перер. и доп. Волтерс Клувер, Москва, 2006.

Прело, М. Конституционное право Франции. Иностр. лит., Москва, 1957.

Фриманъ, Э. Очеркъ развитiя англiйской конституцiи съ древнейшихъ временъ. –В: Опыты по исторiи англiйской конституцiи, Москва, 1880.

Хессе, К. Основы конституционного права Федерална Република Германия. Юрид. лит., Москва, 1981.

Dicey, A. Introduction to the study of the Law of the Constitution, Macmillan & Co Ltd, 1964

 Интересно е какво ще каже някогашният министър председател проф. Близнашки, от който тя е преписвала големи пасажи от негови книги!

 Ние БУДНИТЕ СТУДЕНТИ продължаваме да следим с интерес развиването на тематиката Наталия Киселова и мълчанието на всички национални медии по въпроса с невижданото плагиатство на доцентката. Включително мълчат по въпроса към този момент трети месец – Софийски Университет, Академия на Министерство на вътрешните работи, Президентство на Р България и така нататък В тази връзка ще ви разкрием една дребна част от шуробаджинащината и безобразията в катедра „ Конституционноправни науки “ в СУ и с директното присъединяване на Киселова.

 Самовъзпроизвеждане на конституционалисти. Как работи? Преписалата и дискредитирана Наталия Киселова е част от научно жури на друга нейна колежка и другарка, позната в общественото пространство като дъщерята на Митьо Сламката (който има публикации в медиите, че върти имотната мафия по морето https://afera.bg/хора-на-митьо-сламката-въртят-имо/). Въпросната Пламена Пенова, незнайна в университетските среди и с маргинални и неоткриваеми изявления, без изпит минава бърза писта в СУ с опорочени самостоятелни протоколи и без да взе участие в нито една конференция или да заема нито една обществена служба, внезапно става ДОЦЕНТ по КОНСТИТУЦИОННО ПРАВО. Тя е известна само с досегашното си скандално предопределение в СУ (https://pan.bg/view_article-6-386715-frog-poredni-skandali…). Сега Пламена става ДОЦЕНТ с НЕОТКРИВАЕМА монография, излязла в тираж от едвам 10!!! броя. Тоест, единствено за научното жури и за нея самата. Неоткриваема нито в комерсиалната мрежа, нито в библиотечната мрежа. Опитахме се да намерим “произведението ” на ДОЦЕНТКАТА, само че то е неоткриваемо. В спестовните рецензии четем единствено, че е писала по-добре развита тематика – Що е то Министерски съвет, като самата тя НЯМА НИТО ЕДИН НАУЧЕН ПРИНОС по тематиката. Опорочен ли е доцентският конкурс, като в него взе участие човек, махленски в плагиатство и ЗАЩО НИКОЙ ОТ НАУЧНОТО ЖУРИ не твърди, че НОВАТА ДОЦЕНТКА е предходна софтуера на СУ за липса на плагиатство? Защо монографията е изчерпана преди да е излязла? Ние питаме и се чудим за какво никой не дава отговор, КАК Е СЪЗДАВАТ КОНСТИТУЦИОНАЛИСТИ В БЪЛГАРИЯ?

 Етичните комисии на Софийския университет, Академията на Министерство на вътрешните работи и на Министерството на образованието и науката ще би трябвало да свършат работата си, а не да се спотайват, а Ректорът на СУ според член 58, алинея 1, т. 4 от Закона за висшето обучение и чл.35, алинея 1, т. 1 от Закона за развиването на университетския състав в Република България е задължен да уволни доцент Киселова и да й отнеме доцентската купа.

Настоящият пост да се смята и като сигнал до горепосочените институции, с цел да упражнят пълномощията си според закона, а не да стават съучастници в осъществяването и прикриването на явни правонарушения.

В образованието и науката няма място за хора като Киселова, която непрекъснато и поръчково облъчва публичното мнение по малките екрани с безпочвените си и псевдонаучни брътвежи.

Ние подадохме сигнали до способените органи, които би трябвало да се сезират и да се произнесат по проблема с Наталия Киселова и тя да бъде уволнена и привлечена към съответната отговорност! “.

СЛЕДВА ПРОДЪЛЖЕНИЕ!

blitz.bg

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР